Jiuzhaigou N.P.
Een paradijs met een prijskaartje, maar onweerstaanbaar mooi.
Na een lange busrit was mijn knorrende maag toe aan een goed vullend maaltje. Lopende langs wat goedkoop uitziende eetgelegenheden, viel mijn oog op een afbeelding met een op (nederlandse) nasi-lijkende substantie. Onweerstaanbaar; dat moest ik natuurlijk proberen. Leuk om te vergelijken! En het viel zeker niet tegen ook. Niet helemaal vergelijkbaar, maar haast even lekker :)
Na een koude nacht op een knoerhard bed, of beter gezegd; een plank, ben ik krakend opgestaan. Op weg naar de ingang van het N.P. loop ik toevallig de chinese meiden, van de busreis een dag eerder, tegen het lijf. Op de vraag of we niet samen de dag in het park konden doorbrengen heb ik geen nee gezegd. Gezellig toch! Zeker toen er nog twee chinezen zich bij ons aansloten. En zo beleef je ineens samen met vier, tot voor kort wildvreemden, het prachtige park.
Jiuzhaigou N.P.staat, samen met het Huanglong N.P., op de werelderfgoedlijst en kan met recht paradijselijk genoemd worden. De prijs die je daarvoor betaald is hoog, maar zeker de moeite waard! Wonderschone, regenbooggekleurde meren in een prachtige omgeving. Heel erg divers; blauwe, groene, paarsgekleurde en zelfs oranjerode natuurlijk gevormde poelen. Ik kan er honderduit over praten, maar beelden zeggen meer dan woorden. Geniet van de foto's zou ik zeggen.
Bij terugkomst in het dorp hebben we om de dag goed af te sluiten samen gedineerd in een lokaal restaurant. Geen goedkope tent; behalve dan voor mij. Weer een free meal :P Heerlijk, die gastvrijheid!
Zo zo nasi he!
Lieke en ik hebben gister ook lekker chinees gegeten en Dana wat kroepoek. Hoe is de kroepoek daar?
Leuk dat je weer nieuwe mensen hebt leren kennen! En weer een gratis maaltijd aangeboden gekregen door wildvreemde mensen, wij nederlanders kunnen nog heel wat van die gastvrijheid leren...!
Kroepoek zoals in NL kennen ze hier natuurlijk niet, maar ik heb in de supermarkt wel wat gevonden dat min of meer hetzelfde smaakt en zelfs zo eruit ziet!
zou ik ook zeggen,
" liep ik die meiden toevallig tegen het lijf"