Halong Bay 2
Na de minder succesvolle tour, geregeld bij een vietnamees bureau, wilden we wel eens weten of het anders zou zijn en voelen bij een westers gerund bedrijf.
Nieuwe tour, nieuwe kansen.
Met een schoon geweten en een frisse blik lieten we ons meevoeren op een schuit naar en door 'Lan Ha Bay'. Na een eind varen tussen karstbergen en drijvende vissersdorpen werd het anker uitgegooid voor een eerste stop. Aldaar kon je deelnemen aan de activiteit waar je voor gekozen/betaald had; kayakken, rotsklimmen of verlaten strandjes verkennen. Wij wilden al varend genieten van de natuur, dus kayakken was helemaal ons ding. Dit keer kregen we gelukkig ruim de tijd, en zelfs een gids mee die ons alle hoeken van de baai liet zien. Zodoende de armspieren een aantal uur flink afgebeuld.
Om bij te tanken kregen we, weer aan boord van het schip, een machtige maaltijd voorgeschoteld. Na deze zware lunch voer de kapitein ons naar ankerplaats nummer twee, nog verder van civilisatie en dichter bij het paradijs. Van daaruit hebben we een aantal pikdonkere grotten bezocht (waar de nodige vleermuizen huisden), verlaten atollen 'ontdekt' en baaien aangedaan. Fenomenale omgeving; terecht werelderfgoed! Je waande je echt Columbus in een 'Jurassic Park' setting, maar dan zonder de dino's uiteraard. Mijn mede-piraten (Frits en Yannick) hebben op een van de karstgesteenten zelfs nog een aap gespot. En nee, ik was niet de beest aan het uithangen...
Klein minpuntje was wel dat het milieu nog niet zo hoog in het vaandel staat bij de lokale bevolking. Het afval word in de vissersdorpen namelijk gewoon overboord gekieperd, en daar zien ze blijkbaar nog niet de gevolgen van in.
De dag erop was Cutthroat...ik bedoel; Catba island, aan de beurt om te worden verkent. Op een wat modernere en snellere manier dan in de 16e eeuw dan wel; met motorbikes. En route hebben we 'Fort Cannon' ('best views of Vietnam'; but not today), 'Hospital Cave' (Vietcong hide-out) en de 'West Marshes' (niet de moeite waard) aangedaan. Halverwege de middag waren we alweer terug in Catba town, en hebben we meteen weer het strand opgezocht. Daar geen azteeks goud gevonden, maar wel veel meer toeristen als de vorige keer.
' s Avonds chinese noodles met 'goat heart' besteld en opgegeten. En het was nog lekker ook! Zoiezo vast beter als het gemiddelde piratenmaal; beschimmelde beschuit met rum en ratten :P
De volgende dag zouden we met een combinatieticket (bus-ferry-bus) het schateiland weer verlaten voor Hanoi. Einde van een avontuur in een van de mooiste gebieden van Vietnam.
Arrr!
Maar goed dat jullie een nieuwe tour hebben geboekt, dit klinkt echt veel beter! Lijkt me allemaal super mooi en interessant om te zien.
Noodles met goat heart klinkt me dan weer niet zo lekker in de oren... ;-)
Hoi Mark,
leuk dat je Frits en Yannick weer hebt ontmoet. Zeker wanneer je je niet lekker voelt, lijkt het mij prettig, dat je niet in je uppie bent. Ik heb met Yannick gesproken en ze zegt dat het al een stuk beter met je gaat. Ja, dat eten daar lijkt me toch even wennen. Hond e.d. op het menu, niet echt ons ding.
Geniet nog volop van je reis, en doe de groeten aan onze kids, Yannick en Frits.
Verbazingwekkend om elkaar na 2,5 maand reizen weer tegen te komen. En ik heb het echt zeker getroffen met die twee goede Brabanders :) Ze hebben uitstekend voor me gezorgd. Nu weer kerngezond! Samen staan we sterk; een voor allen, allen voor een.